EĞİTİMGENÇLİKMANŞET

Her İki Öğrenciden Birinde Depresif Semptomlar Mevcut

Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle, Donau Üniversitesi Krems ve Viyana Tıp Fakültesi işbirliğiyle yapılan bir çalışmaya göre koronavirüs salgını, Avusturya’da okul çocukları arasında psikolojik semptomlarda önemli bir artışa neden oldu: Öğrencilerin yüzde 56’sı depresif belirtilerden, yarısı anksiyeteden ve dörtte biri uyku bozukluğundan muzdarip. Ayrıca yüzde 16’sı intiharı düşünecek kadar sıkıntılı bir süreçten geçiyor.

Sonuçlar Endişe Verici
3 binden fazla öğrencinin incelendiği bu araştırma hakkında konuşan Donau Üniversitesi Krems’den yetkililer, “Depresif ve anksiyete belirtilerinin, aynı zamanda uyku bozukluklarının sıklığı bu dönemde beş ila on kat arttı ve eğilimde yükseliş sürüyor. Ayrıca özellikle gençlerin bu kadar yüksek bir oranının şu anda intihar düşüncelerine sahip olması durumun ciddiyetine ortaya koymakta.“

Çocuklar ve Gençler Desteklenmeli
Viyana Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Kliniği yetkilileri ise, “Özellikle endişe verici olan, öğrencilerin yaklaşık yüzde 16’sının intihar düşüncelerini günlük olarak ya da günün yarısından fazlasında aklına getirmesi. Bu rakamlar, Avusturya’da elde edilen en son verilere kıyasla önemli bir artış olduğunu gösteriyor.“ Çocukların ve gençlerin aileleri tarafından desteklenmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu vurgulayan yetkililer, gerekli durumlarda uzman desteği alınmasının da önemine değiniyorlar.

Cep Telefonu Kullanımı Patladı
Araştırmanın ortaya çıkardığı diğer bir çarpıcı sonuç da cep telefonu kullanımındaki önemli artış: Okul çocuklarının yaklaşık yarısı artık her gün akıllı telefonlarında beş saat veya daha fazla zaman harcıyor. Bu 2018’e göre cep telefonuyla geçirilen zamanın iki katına çıktığının göstergesi. Psikolojik şikayetlerdeki artış gibi, günlük cep telefonu kullanımının da adeta patlama yapması endişe verici. Son olarak öğrencilerin günlük fiziksel aktivitelerinde de belirgin bir azalma olduğu ortaya çıktı.

ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert