AVUSTURYAEĞİTİMENTEGRASYONMANŞETPOLİTİKA

Almanca Teşvik Sınıfları Başarısız Oldu

2018’de Halk Partisi (ÖVP) ve aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (FPÖ) hükümeti tarafından hayata geçirilen „Almanca Teşvik Sınıfları – Deutschförderklassen“ projesinin bugüne kadarki faaliyetlerini ve ortaya çıkan performansını değerlendiren bir çalışmaya göre, bu proje başarılı değil, faydalı olmuyor ve birçok alanda geliştirilmeye ihtiyaç duyuyor.

Mevcut Model İyileştirilmeli
Yaklaşık 700 öğretmen ve müdürle yapılan bu araştırmaya göre, öğrencilerin yüzde 21 ila 55 arasındakilerde Almanca diliyle ilgili istenen hedeflere ulaşılamadı. Sosyal yetiler söz konusu olduğunda, bu oran yüzde 25 ila 44 arasında tespit edildi. Çalışmaya katılan okul idarecilerinin neredeyse tamamı ve eğitimcilerin yüzde 90’ı mevcut modelin yeterli olmadığına ve iyileştirilmesi gerektiğine inanıyor.

Projenin Amacı Neydi?
Almanca Teşvik Sınıfları’nın amacı, çocukların eğitim dilini olabildiğince çabuk öğrenmesiydi. Bu amaçla öğrenciler ‚kendilerine özel‘ sınıflarda haftada 20 saate kadar Almanca konusunda desteklenmektedir. Sadece el sanatları, müzik veya spor-jimnastik gibi dersleri normalde ait oldukları sınıflarıyla birlikte geçirirler. Bunun yanında, ayrı sınıflar her yerde yalnızca sekiz veya daha fazla öğrenci mevcut olduğunda kurulur ve Almanca teşvik sınıfları yalnızca ilk okul yılındaki öğrenciler veya Avusturya’ya yeni gelmiş çocuklar için tasarlanmıştır.

Yılmaz: Sonuçlar Şaşırtıcı Değil
Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) entegrasyon sözcüsü Nurten Yılmaz, „Almanca teşvik sınıfları baştan beri kötü fikirdi ve şimdi resmen başarısız oldu.“

Rapor Ekim Ayından Beri Bakanlıkta
Araştırma ekibinde yer alan Viyana Üniversitesi’nden Christiane Spiel, raporun Ekim ayından beri Milli Eğitim Bakanlığı’nda olduğunu aktardı. Çalışmada eğitmenlere Almanca destek sınıfları hakkında sorular soruldu. Veri toplama işlemi Ukrayna savaşı başlamadan önce gerçekleşti.

ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert